Sunday, September 27, 2009

selamat hari raya!!

Asalamualaikum kepada pelayar-pelayar blog Jurnal Chef. Rasanya belum terlambat untuk team Jurnal Chef mengucapkan selamat hari raya kepada anda semua..Kami juga berharap anda berpuas hati dengan paparan masakan dan jurnal kami sepanjang bulan puasa dan raya di Sarawak..
Team Jurnal Chef juga ingin memaklumkan bahawa siaran kami akan di tukar pada hari Rabu, pukul 11.30 pagi di TV 1, bermula Oktober ini.
Menjadi harapan kami agar anda tetap setia menonton rancangan ini walaupun waktu siarannya telah berubah...Emm...untuk tidak menghampakan permintaan penonton yang nak sangat mencuba resipi kek lapis dan kelupis, di bawah ni kami paparkan bahan-bahan yand diperlukan untuk menyediakan dua juadah ini.
KEK LAPIS MASAM MANIS


Bahan-bahannya
300 gram tepung gandum
300 gram gula
8 biji telur
12 biji kuning telur sahaja
200 gram ovelatte

450 gram mentega
200 gram asam manis
2 sudu esen vanilla
150 ml susu pekat
Bahan pewarna (hijau & kuning)


KELUPIS


Bahan - bahannya :

1 kg beras pulut

1 mangkuk santan

sedikit garam

Jangan ketinggalan untuk mencuba kedua-dua resipi ini dan sekiranya anda ada sebarang komen atau pendapat rajin-rajinlah untuk menulisnya dan berkongsi dengan kami...

Sekali lagi kami ingatkan kepada penonton setia Jurnal Chef jangan lupa saksikan Jurnal Chef, setiap hari Rabu, pukul 11.30 pagi di TV 1. Terima kasih di atas sokongan anda selama ini....1 comment: