Friday, April 24, 2009

Mee Sanggul ke Mee Siput?



Destinasi Jurnal Chef untuk episod 4, 5 dan 6 adalah di Pulau Mutiara...Em memang best betul berada di Pulau Pinang lebih-lebih lagi si Azrul ni...dapat balik kampung la katakan...Destinasi pertama kami di Pulau Pinang adalah di Kampung Guar Kepayang untuk melihat pembuatan mee sanggul dan menikmati keenakannya...yang paling istimewa tentunya pembuat mee sanggul itu sendiri...sebab team Jurnal Chef berpeluang mengenali sebuah keluarga yang mengusahakan perusahaan mee sanggul dengan menggunakan jenama Mee Sanggul Desa...Sempat jugak Kak Zu yang mengusahakan perusahaan mee sanggul ni memasak dua menu iaitu mee sanggul goreng dan mee sanggul sup..Eh tapi jangan tak percaya Kak Zu tukang rasa je yang masaknye siapa lagi kalau bukan Azrul dan Riz...hehe...jangan lupa untuk saksikan k...

3 comments:

  1. Best juga makan mee sanggul. Tahan lama dan boleh sebagai alternatif kepada mee kuning biasa.

    ReplyDelete
  2. salam, blh saya dptkan alamat kilang @ no telefon mee sanggul desa ni? berminat nak dapatkannya.tq

    ReplyDelete