Sunday, September 13, 2009

keenakan kuih bongkol!

Emm...seronok rasanya Azrul dan Riz dapat merasa naik perahu penambang di Kuching...dan yang paling seronok tentunya dapat belajar masak kuih tradisional Sarawak iaitu kuih bongkol...kuih ni jarang - jarang ada pada hari biasa tapi bila menjelang ramadhan memang ramai yang manjualnya...rasanya memang sedap.

Kenangan yang paling kitaorang tak boleh lupakan adalah semasa kami berkesempatan menjual kuih bongkol dan celorot kepada orang ramai...pendek kata kalau kitaorang berjual dekat bazaar ramadhan tu mesti laku punya...sampai jumpa lagi!

Kepada pelayar-pelayar blog kami...coret - coretkanlah pendapat dan komen kepada rancangan Jurnal Chef ni...Insyaallah kami akan cuba memperbaiki mutu persembahan rancangan ini..
Kuih Bongkol
Bahan - bahannya
1) santan
2) Gula Apong (boleh guna Gula Melaka)
3) Telur
4) Pewarna hijau

No comments:

Post a Comment